Pir Sultan Abdal kitabını PDF indir [ePUB, PDF]

Pir Sultan Abdal kitabını Türkçe olarak İslam Kitapları Kategorisi altında PDF olarak indirebilirsiniz. Ayrıca kitapokupdfindir.com arşivlerinden PDF, ePUB, Rar ve Zip formatlarında da indirebilir online olarak okuyabilirsiniz.

Sayfa içindekiler

Pir Sultan Abdal KİTAP AÇIKLAMASI

Geleneğe göre Alevi-Bektaşi Edebiyatı’nın kaynağı Yunus Emre’dir, kurucusu ise Kaygusuz Abdal. Bu edebiyat içinde en orijinal didaktik eserleri sunan da Hatayî’dir. Fakat bu edebiyatın en yüksek şairi, hiç tereddütsüz söylenebilir ki Pir Sultan’dır. Hatta o, yalnız Alevi-Bektaşi Edebiyatı’nın değil, Türk Halk Edebiyatı’nın en büyük şairlerinden biridir.
Klasik Edebiyat ve Tasavvuf Tarihi alanlarında çok önemli bir yere sahip olan Abdülbâki Gölpınarlı tarafından titizlikle ve akademik bir metotla hazırlanan bu eserde, Pir Sultan Abdal’ın hayatı ve şairliği anlatılıyor, şiirleri günümüz okuyucusuna yabancı olabilecek kelimelerin açıklamalarıyla birlikte aktarılıyor.

Dün gece seyrinde coştuydu dağlar
Seyrim ağlar ağlar Pir Sultan deyü
Gündüz hayalimde gece düşümde
Düş de ağlar ağlar Pir Sultan deyü

Pir Sultan Abdal KİTABINI PDF, EPUB İNDİR OKU

Pir Sultan Abdal yayınını online olarak okumak için indirmeniz gerekmektedir. PDF formatındaki dosyaları Adobe programı ile ePUB formatındaki dosyaları Microsoft EDGE ile açabilir yada kindle’ınızda okuyabilirsiniz.
İndirme linkine ulaşabilmek için sosyal medya paylaşım yöntemlerini kullanabilir yada 90 saniye beklemelisiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız yada indiremiyorsanız lütfen konuya yorum bırakın

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Pir Sultan Abdal İLE İLGİLİ TÜRDE FARKLI YAYINLAR

İslam Kitapları türleri hakkında diğer yayınları göz atmak için buradan.

Pir Sultan Abdal kitabını PDF, ePUB, RAR, ZIP formatlarında indirmeye çalışırken herhangi bir sorun ile karşılaştıysanız lütfen sorunu anlatan yorumunuzu bırakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir