Gül Baba Tekkesi ve Türbesi (Ciltli) kitabını PDF indir [ePUB, PDF]

Gül Baba Tekkesi ve Türbesi (Ciltli) kitabını Türkçe olarak Tarih Kategorisi altında PDF olarak indirebilirsiniz. Ayrıca kitapokupdfindir.com arşivlerinden PDF, ePUB, Rar ve Zip formatlarında da indirebilir online olarak okuyabilirsiniz.

Sayfa içindekiler

Gül Baba Tekkesi ve Türbesi (Ciltli) KİTAP AÇIKLAMASI

Macaristan Budin’de türbesi bulunan meşhur Türk mücâhidi ve dervişi hakkındaki ilk bilgiler Evliya Çelebi’dendir. Çelebi’nin naklettiğine göre Gül Baba, Merzifonlu bir Bektaşi dervişidir. Evliya Çelebi, elinde büyük bir kılıçla savaşlara katılan Gül Baba’ya bu lakabın verilmesine, külahında daima bir gül taşımasının sebep olduğunu da belirtmiştir. Fatih Sultan Mehmed devrinden Kanunî Sultan Süleyman devrine kadar birçok gazâlarda bulunmuş, Budin’in fethine katılmış ve bu sırada şehid düşmüştür. O zaman Rumeli Kazaskeri olan Ebussuud Efendi, 2 Eylül 1541 tarihinde cenaze namazını kıldırmış, bu namazda Kanunî Sultan Süleyman ve yüz bini aşkın bir cemaat hazır bulunmuştur.Günümüzde Orta Avrupa’da Osmanlı kültürünün çok önemli bir temsilcisi olan Gül Baba ve türbesi 15. asırdan günümüze kadar taşıdığı tarihiyle ayrıca önemlidir…

Gül Baba Tekkesi ve Türbesi (Ciltli) KİTABINI PDF, EPUB İNDİR OKU

Gül Baba Tekkesi ve Türbesi (Ciltli) yayınını online olarak okumak için indirmeniz gerekmektedir. PDF formatındaki dosyaları Adobe programı ile ePUB formatındaki dosyaları Microsoft EDGE ile açabilir yada kindle’ınızda okuyabilirsiniz.
İndirme linkine ulaşabilmek için sosyal medya paylaşım yöntemlerini kullanabilir yada 90 saniye beklemelisiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız yada indiremiyorsanız lütfen konuya yorum bırakın

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Gül Baba Tekkesi ve Türbesi (Ciltli) İLE İLGİLİ TÜRDE FARKLI YAYINLAR

Tarih Kitapları türleri hakkında diğer yayınları göz atmak için buradan.

Gül Baba Tekkesi ve Türbesi (Ciltli) kitabıını PDF, ePUB, RAR, ZIP formatlarında indirmeye çalışırken herhangi bir sorun ile karşılaştıysanız lütfen sorunu anlatan yorumunuzu bırakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir