Nakşibendilik kitabını PDF indir [ePUB, PDF]

Nakşibendilik kitabını Türkçe olarak İslam Kitapları Kategorisi altında PDF olarak indirebilirsiniz. Ayrıca kitapokupdfindir.com arşivlerinden PDF, ePUB, Rar ve Zip formatlarında da indirebilir online olarak okuyabilirsiniz.

Sayfa içindekiler

Nakşibendilik KİTAP AÇIKLAMASI

Nakşibendilik dünyadaki en yaygın tasavvuf tarikatlarından birisidir. Gücü, Şeriat’a olan sıkı bağlılığı ile sosyal ve siyasal sorunlara dahil olmanın hususi bir birleşiminde yatmaktadır. Kitap, bu tarikatın daha geniş tasavvuf hareketi ve genel olarak İslam içerisindeki yeri ve benzersiz özelliklerinin incelenmesi ile başlamaktadır. Daha sonra, tarikatın her birisinde bir kolunun hakim olduğu üç ana aşamasının tarihi evrimini izlemektedir: Orta Asya’nın özgün Nakşibendiliği, Hindistan’dan ortaya çıkan Müceddidiye ve Osmanlı topraklarında oluşarak Kuzey Kafkaslar’dan, Sibirya, ve Endonezya’ya dek İslam Dünyasının en uzak köşelerine, yanı sıra Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’ya kadar erişen Halidiyye. Son bölümler Nakşibendilik ile köken irtibatı bulunan modern Müslüman düşünür ve hareketleri ve Nakşibendi şeyhlerinin modernizm ile postmodernizmin meydan okumaları karşısında ayakta durabilmek için yeni stratejiler adapte eden kollarını/şubelerini incelemektedir. Bu tamamıyla örneklendirilmiş çalışma Nakşibendiliğin tarihinin mevcudiyetinden bu yana sekiz yüz yıllık geniş bir sentezini, temel ilkelerini ve büyük şeyhlerinin öğretilerini sunmaktadır.

Nakşibendilik KİTABINI PDF, EPUB İNDİR OKU

Nakşibendilik yayınını online olarak okumak için indirmeniz gerekmektedir. PDF formatındaki dosyaları Adobe programı ile ePUB formatındaki dosyaları Microsoft EDGE ile açabilir yada kindle’ınızda okuyabilirsiniz.
İndirme linkine ulaşabilmek için sosyal medya paylaşım yöntemlerini kullanabilir yada 90 saniye beklemelisiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız yada indiremiyorsanız lütfen konuya yorum bırakın

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Nakşibendilik İLE İLGİLİ TÜRDE FARKLI YAYINLAR

İslam Kitapları türleri hakkında diğer yayınları göz atmak için buradan.

Nakşibendilik kitabını PDF, ePUB, RAR, ZIP formatlarında indirmeye çalışırken herhangi bir sorun ile karşılaştıysanız lütfen sorunu anlatan yorumunuzu bırakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir