Adudüddin el-Îcî'de Varlık kitabını PDF indir [ePUB, PDF]

Adudüddin el-Îcî'de Varlık kitabını Türkçe olarak Din Kitapları Kategorisi altında PDF olarak indirebilirsiniz. Ayrıca kitapokupdfindir.com arşivlerinden PDF, ePUB, Rar ve Zip formatlarında da indirebilir online olarak okuyabilirsiniz.

Sayfa içindekiler

Adudüddin el-Îcî'de Varlık KİTAP AÇIKLAMASI

Elinizdeki kitapta, Îcî’nin varlık meselesi ile ilgili görüşleri mukayeseli bir şekilde ve belli bir bütünlük içinde tespit edilmeye çalışılmıştır.
Birinci bölümde varlık kavramının tahlil edilmesi ve varlık tasavvurunun Îcî’nin kelâm anlayışına etkisi mukayeseli bir şekilde incelenmiştir. İkinci bölümde felsefeci ve kelâmcıların geniş bir şekilde ele aldıkları vücûb, imkân, imtinâ’ ve mümteni‘ kavramlarının tarihin seyri içinde hangi anlamlarda kullanıldığı ele alınmıştır. Ayrıca kelâmcıların âlemin yaratılışını hudûs kavramı üzerinden ortaya koymalarına karşın müteahirûn kelâmcıların bir kısmı ile felsefecilerin âlemin varlığını imkân kavramı üzerinden belirlediği ve iki tarafın bu iki kavramı kullanmasının hangi sonuçlara yol açtığı hususu ele alınmıştır. Bunun yanı sıra Tanrı ile âlemin vâcib ve mümkün şeklinde ontolojik tasnife tabi tutulmasının nedenleri açıklığa kavuşturulmaya çalışılmıştır. Üçüncü ve son bölümde ise Îcî’nin Allah’ın mutlak iradesine ve kudretine hâlel gelmemesi için Allah-âlem ilişkisinde zorunlu bir nedenselliğin bulunmadığı ve âlemin O’nun iradesi ve fiili ile salt yokluktan yaratıldığı fikri ile illetle mâ’lûl ilişkisinde zorunlu nedenselliğin hem ontolojik hem de epistemolojik anlamda var olduğunu ileri süren felsefecilerin argümanları tespit edilmeye çalışılmıştır.

 

Adudüddin el-Îcî'de Varlık KİTABINI PDF, EPUB İNDİR OKU

Adudüddin el-Îcî'de Varlık yayınını online olarak okumak için indirmeniz gerekmektedir. PDF formatındaki dosyaları Adobe programı ile ePUB formatındaki dosyaları Microsoft EDGE ile açabilir yada kindle’ınızda okuyabilirsiniz.
İndirme linkine ulaşabilmek için sosyal medya paylaşım yöntemlerini kullanabilir yada 90 saniye beklemelisiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız yada indiremiyorsanız lütfen konuya yorum bırakın

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Adudüddin el-Îcî'de Varlık İLE İLGİLİ TÜRDE FARKLI YAYINLAR

Din Kitapları türleri hakkında diğer yayınları göz atmak için buradan.

Adudüddin el-Îcî'de Varlık kitabını PDF, ePUB, RAR, ZIP formatlarında indirmeye çalışırken herhangi bir sorun ile karşılaştıysanız lütfen sorunu anlatan yorumunuzu bırakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir