Dil ve Edebiyat Aylık Dil ve Edebiyat Kültür Dergisi Sayı:143 Kasım 2020 kitabını Türkçe olarak Dergiler Kategorisi altında PDF olarak indirebilirsiniz. Ayrıca kitapokupdfindir.com arşivlerinden PDF, ePUB, Rar ve Zip formatlarında da indirebilir online olarak okuyabilirsiniz.
Sayfa içindekiler
Dil ve Edebiyat Aylık Dil ve Edebiyat Kültür Dergisi Sayı:143 Kasım 2020 KİTAP AÇIKLAMASI
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından aylık olarak yayımlanan Dil ve Edebiyat dergisinin Kasım sayısı, dil derdine tercüman olan yazılar, edebiyatımızın ve dünya edebiyatının önemli müellif ve eserlerine dair incelemeler, denemeler, hikâye ve şiirlerle yine dopdolu.
Üzeyir İlbak, “kültürel iktidar” tartışmalarının ardından ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen “fikrî iktidar” meselesi üzerinde durduğu “Siyasi İktidar’la “Fikrî İktifar” Mümkün mü?” başlıklı giriş yazısında, Türkiye’deki güdümlü fikir inşasının tarihçesine yer veriyor. “Dış etken ve müdahaleleri görmezden gelsek bile Tanzimat’tan bu yana gerçekleşen fikrî kırılmaları ve melezleştirme merkezlerine dönüştürmek için özel bir iradeye ihtiyaç vardır.” diyen İlbak, yazısında ayrıca Fransa’nın Müslümanları ötekileştirici tutumunu kınayarak bu tutumun mesnetsizliğine değiniyor.
Prof. Dr. Hakan Hadi Kadıoğlu, “Dilin Ayrıştırıcılığı” başlıklı yazısında sırayla Farsça, Arapça, Fransızca, Almanca ve İngilizceye doğru savrulmaların dilde ideolojik kutuplar meydana getirdiği üzerine dikkat çekici tespitlerde bulunuyor. Ekrem Sakar, “Türkçesi Varken’ Derken?” başlıklı denemesinde kelimelerin yabancılığını sorguladıkça türetilen ve topluma yabancılaşan kelimelerin izini sürüyor. Lütfi Bergen, “Yûnus Emre ve Ahilik-Fütüvvetçilik” makalesinde Yûnus Emre’nin dilimizde ve edebiyatımızda var oluşunun dinî prensipler üzerinden şekillenen sosyolojik temellerine iniyor, tarihî sürecini ortaya koyuyor. Prof. Dr. Nimet Yıldırım, “Celaleddin-i Rûmî ve Şems” başlıklı makalesinde Mevlânâ ve Şems’in arasında cereyan eden yakınlığı, taraflara ait meramı anlatan beyitler ve metinler üzerinden yorumluyor. Zafer Acar, “Nazım Hikmet’in Torunu: Ataol Behramoğlu Şiiri” başlıklı makalesinde, Behramoğlu şiirine dair karşılaştırmalı tespitlere yer veriyor.
Nurettin Durman, Mehmet Baş, Kadir Ünal, Hayrettin Taylan, İlhan Kurt, İsmail Aykanat, Mahsum Oğrak, Sinem Azade, Burak Öztürk şiirleriyle; Ahmet Feyzi ve Gönül Yonar makaleleriyle; Ekrem Sakar, Sümeyye Çiftçi, Şakir Diclehan, Elif Sönmezışık, Feyza Kartopu, Ömer Uzun denemeleriyle; Tacettin Şimşek, Serpil Tuncer, Kadir Kakçı, Eda Tosun, Resul Topsakal, Gülay Karakuş hikâyeleriyle; Engin Balcı ve Mehtap Altan gezi yazılarıyla; Öznur Sondül inceleme yazısıyla Dil ve Edebiyat’ın Kasım sayısında.
Dil ve Edebiyat Aylık Dil ve Edebiyat Kültür Dergisi Sayı:143 Kasım 2020 KİTABINI PDF, EPUB İNDİR OKU
Dil ve Edebiyat Aylık Dil ve Edebiyat Kültür Dergisi Sayı:143 Kasım 2020 yayınını online olarak okumak için indirmeniz gerekmektedir. PDF formatındaki dosyaları Adobe programı ile ePUB formatındaki dosyaları Microsoft EDGE ile açabilir yada kindle’ınızda okuyabilirsiniz.
İndirme linkine ulaşabilmek için sosyal medya paylaşım yöntemlerini kullanabilir yada 90 saniye beklemelisiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız yada indiremiyorsanız lütfen konuya yorum bırakın
Dil ve Edebiyat Aylık Dil ve Edebiyat Kültür Dergisi Sayı:143 Kasım 2020 İLE İLGİLİ TÜRDE FARKLI YAYINLAR
Dergiler türleri hakkında diğer yayınları göz atmak için buradan.
Dil ve Edebiyat Aylık Dil ve Edebiyat Kültür Dergisi Sayı:143 Kasım 2020 kitabını PDF, ePUB, RAR, ZIP formatlarında indirmeye çalışırken herhangi bir sorun ile karşılaştıysanız lütfen sorunu anlatan yorumunuzu bırakın.