Muhit Dergi Aylık Edebiyat Dergisi Sayı:47 Kasım 2023 kitabını PDF indir [ePUB, PDF]

Muhit Dergi Aylık Edebiyat Dergisi Sayı:47 Kasım 2023 kitabını Türkçe olarak Dergiler Kategorisi altında PDF olarak indirebilirsiniz. Ayrıca kitapokupdfindir.com arşivlerinden PDF, ePUB, Rar ve Zip formatlarında da indirebilir online olarak okuyabilirsiniz.

Sayfa içindekiler

Muhit Dergi Aylık Edebiyat Dergisi Sayı:47 Kasım 2023 KİTAP AÇIKLAMASI

Muhit, Daima Filistin Özel Sayısıyla Raflardaki Yerini Aldı
Şair ve yazar İbrahim Tenekeci yönetiminde okurla buluşan Muhit, yürüyüşüne kaldığı yerden devam ediyor. Yaptığı dosyalarla dikkat çeken dergi, bu sayısında Daima Filistin diyerek tüm sayfalarını Filistin’e ayırıyor.
Daima Filistin
Dosya, Bekir Salih Yaman’ın Gazze’nin dünden bugüne geçirmiş olduğu tarihi süreçleri kaleme aldığı “Gazze Kronolojisi” başlıklı yazısıyla açılıyor. Arif Ay “Filistin’in Kaderi”ni yazarken Mustafa Özel “Gazze’nin Hatırlattıkları”nı sıralıyor. Ali Emre “Gazze: Kıyıdaki Kanlı Karanfil” başlıklı yazısında Filistin halkının yıllardır süren İsrail mezalimine karşı direnişini anlatıyor. Sibel Eraslan “Gazze, Ümmeti Şikâyet Ediyor” başlıklı yazısında Müslüman âleminin en büyük sınavının Filistin olduğunu Şeyh Ahmed Yasin’in mektubunu temel alarak ifade ediyor. Ömer Lekesiz “We Will Return ya da Nekbe’dir Yaramızın Adı” diyor. Gökhan Gökçek “Kudüs Türklere Tarihlerinin Emanetidir” başlıklı yazısında Kudüs’ün sadece bir İslâm beldesi olmadığını, aynı zamanda Misak-ı Millî sınırları içerisinde yer almasından dolayı Türk ata toprağı olduğunu tarihi belgelerle ortaya koyuyor. Hüsrev Hatemi “Kudüs ve Filistin: Kutsal ve Dertli Diyar”ı yazarken İbrahim Tenekeci “Filistin Yazıları” başlıklı yazısında “Tavrımız bellidir ve nettir. Filistin, Filistinlilerindir.” diyor. Saadettin Acar “Büyük Mesele: Biz Ne Yapıyoruz?” diye sorarken Kemal Öztürk “Kınamadan Daha Fazlasına İhtiyacımız Var” başlıklı yazısında “Dünyada bu kadar dirençli bir millet görmedim” diyerek şahitliğini anlatıyor.
Süleyman Ceran “Filistin Direnişinin En Küçük Halkası: Arakib Köyü”nü, İsmail Halis “Melekler Şehri” Gazze’yi yazıyor. Halil İbrahim İzgi “Gazze’ye Gidememek” başlıklı yazısında insani yardımın öneminden bahsederken Zeki Bulduk “Müslümanlığım yetersiz, keşke Siyonist’e atılan bir taş olsaydım!” diyor. Mehmet Tepe “Filistin Günlükleri” ve Cevat Olçok “Kudüs’ün Bitmeyen Acısı” başlıklı yazılarında Kudüs’e ziyaretleri sırasında şahit olduklarını dile getiriyor. Recep Terler “Mütecanis Topraklara Sahip Filistin” başlıklı yazısında Filistin şehirlerinin birbirlerine bağdaşıklığını “Nehirden Denize Özgür Filistin” sloganıyla kaleme alıyor. Müslim Coşkun “Kanayan Yaramız: Filistin”i, Yağız Gönüler “Bir Tevhit Meselesi: Filistin”i yazıyor. Seyyid Ensar “Zafere Giden Yol”da insanlık olarak yükümlülüklerimizi, Harun Yakarer “Kudüs-ü Şerif Terazisinde” insanlığın aldığı konumu dini ideolojiler üzerinden anlatıyor. Erol Göka, Gökhan Ergür, Mehmet Dinç ve Feyza Topçu Gazze’de yaşanan soykırıma karşı almamız gereken ahlâki ve insani tavrı psikoloji bilimi temelinde ele alıyor. Mahmut Bıyıklı “Türk Edebiyatının Filistin Sınavı”nı, Abdulkadir Erkal “Klasik Türk Şiirinde Kutsal Mekân Olarak Kudüs”ü, Peren Birsaygılı Mut “Filistin Direniş Edebiyatının İlk Şairleri”ni, Turan Kışlakçı “Filistin’in Naziresi: Şairlerin Yüreğindeki Vatan”ı yazarken Samed Karagöz “Filistinli On Sanatçı”yı eserleriyle beraber kaleme alıyor. Kâmil Yeşil “Filistin Üzerine Metcezir Düşünceler”i sıralarken Zeynep Merdan “Bir Şahitlik Yarası: Filistin” başlıklı yazısında “Gözlerimizi tanık, kalemi şahit kılacağız. İnsaniyet şerefine.” diyor.  Said Ercan Gazze’de yaşanan soykırıma karşı verilecek toplumsal refleksin sosyal medya etkisini anlatırken Metin Erol uluslararası medya kuruluşlarının Gazze’de yapılan soykırım karşısında yaptığı bilgi dezenformasyonunu ispatlıyor. Said Yavuz, Nurullah Genç, Dilara Ayşe Akdeniz, Mehmet Teber ve Aynur Dilber şiirleriyle; Hasan Aycın ve Hanifi Özbek Filistin için özel olarak hazırladıkları çizgilerle bu sayıya katkı sunuyor.

Muhit Dergi Aylık Edebiyat Dergisi Sayı:47 Kasım 2023 KİTABINI PDF, EPUB İNDİR OKU

Muhit Dergi Aylık Edebiyat Dergisi Sayı:47 Kasım 2023 yayınını online olarak okumak için indirmeniz gerekmektedir. PDF formatındaki dosyaları Adobe programı ile ePUB formatındaki dosyaları Microsoft EDGE ile açabilir yada kindle’ınızda okuyabilirsiniz.
İndirme linkine ulaşabilmek için sosyal medya paylaşım yöntemlerini kullanabilir yada 90 saniye beklemelisiniz. Eğer beklemek istemiyorsanız yada indiremiyorsanız lütfen konuya yorum bırakın

PDF İndirme Butonu   ePUB İndirme Butonu

Muhit Dergi Aylık Edebiyat Dergisi Sayı:47 Kasım 2023 İLE İLGİLİ TÜRDE FARKLI YAYINLAR

Dergiler türleri hakkında diğer yayınları göz atmak için buradan.

Muhit Dergi Aylık Edebiyat Dergisi Sayı:47 Kasım 2023 kitabını PDF, ePUB, RAR, ZIP formatlarında indirmeye çalışırken herhangi bir sorun ile karşılaştıysanız lütfen sorunu anlatan yorumunuzu bırakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir